Ευρωπαϊκό Ταμείο - Ενίσχυση ΕΣΠΑ
European Fund

Τα πιστοποιητικά της EPAL

Η εταιρία EPAL από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της κατάφερε να γίνει συνώνυμο της ποιότητας και να προσφέρει στον πελάτη προϊόντα που βελτιώνουν και κάνουν ευκολότερη κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του. Σε αυτή την προσπάθεια έχει υιοθετήσει και ακολουθεί τα πλέον ανώτερα πιστοποιητικά συμμόρφωσης και ποιότητας.
Ειδικότερα, εφαρμόζει αυστηρή και συνεχής δέσμευση στα πρότυπα κατασκευής ώστε να επιτύχει την ομοιομορφία των προϊόντων της, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τα θέλω των πελατών της και να τους προσφέρει το αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες τους. Συγκεκριμένα, τα πιστοποιητικά που χρησιμοποιεί είναι το σήμα ‘’CE’’, το λογότυπο “ift Rosenheim”, η σήμανση ‘’Α5’’ και το πιστοποιητικό από το Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης Αλουμινίου (ΕΚΑΝΑΛ).

Σήμανση “CE”

Το σήμα CE ή EC όπως ήταν παλιότερα γνωστό, είναι μία υποχρεωτική σήμανση συμμόρφωσης για συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνται από το 1985 εντός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (ΕΕΑ). Την συγκεκριμένη σήμανση μπορούμε να την συναντήσουμε σε διάφορα προϊόντα που παρασκευάζονται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε προϊόντα που πρόκειται να πωληθούν εκτός ΕΕ αλλά έχουν κατασκευαστεί εντός ΕΕ και σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να πωληθούν εντός ΕΕ.

Ειδικότερα, η σήμανση CE αποτελεί μία δήλωση του κατασκευαστή ότι το συγκεκριμένο προϊόν πληρεί τις απαιτήσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, πιστοποιεί ότι ένα προϊον που πωλείται εντός Ευρωπαϊκής Οικονομικής έχει αξιολογηθεί για να ικανοποιεί υψηλές προδιαγραφές σε υψηλή ασφάλεια, υγειονομική διασφάλιση περιβαλλοντολογικής προστασίας. Επίσης, η σήμανση CE διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό καθώς καθιστά όλες τις εταιρίες υπόλογες στους ίδιους νόμους και κανονισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμανση “ift Rosenheim”

Το ‘’ ift Rosenheim’’ είναι ένας διεθνής επιστημονικός πάροχος υπηρεσιών και διεθνές τεχνολογικό ινστιτούτο που πιστοποιεί την καταλληλότητα της χρήσης διάφορων κατασκευαστικών υλικών. Με πενηνταετή πείρα, 200 υπαλλήλους και εκτενής εργαστηριακές εγκαταστάσεις, το ‘’ ift Rosenheim’’ μπορεί να εγγυηθεί ολοκληρωμένο πρακτικό και επαγγελματικό έλεγχο καθώς και αξιολόγηση του πλήρους φάσματος των ιδιοτήτων παραθύρων, πορτών, προσόψεων κτιρίων και κατασκευαστικών υλικών σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στόχος του είναι να επιτύχει βιώσιμη βελτίωση στην ποιότητα παραγωγής, στην τεχνολογία και στην χρηστικότητα των προϊόντων. Το ινστιτούτο ‘’ ift Rosenheim’’ επιθεωρεί και εξετάζει παράθυρα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία «EN 14351-1». Ακόμα ειδικεύεται στην τυποποιήση, στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη νέων μεθόδων δοκιμής καθώς και νέων τεχνικών μέτρησης.

Σήμανση ‘’Α5’’

Η σήμανση ‘’Α5’’ εκδίδεται από το εργαστήριο αρχιτεκτονικής τεχνολογίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι Κοινοποιημένος Φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτελεί Αρχικές Δοκιμές Τύπου σύμφωνα με το Σύστημα 3 που ακολουθεί την Οδηγία 89/106/ΕΕ ώστε να διασφαλιστεί ότι ένα προϊόν είναι σε συμφωνία με την Βεβαίωση Συμμόρφωσης CE. Ακόμα, το εργαστήριο έχει διαπιστευτεί με το πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001:2008 και πραγματοποιεί δοκιμές θερμικής και ηχητικής μόνωσης για τη Σήμανση CE σε μεγάλο αριθμό προϊόντων και δομικών υλικών κατά αντιστοιχία με τις προδιαγραφές που αναγράφονται στα Πρότυπα Προϊόντων, όπως το Πρότυπο ΕΝ 14351-1:2010 για παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Πιστοποιητικό ‘’ΕΚΑΝΑΛ’’

Το ελληνικό κέντρο ανάπτυξης αλουμινίου (ΕΚΑΝΑΛ) είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που διενεργεί εργαστηριακές μελέτες και δοκιμές σε τελικά προϊόντα αλουμινίου όπως κουφώματα αλουμινίου, πόρτες και παράθυρα. Οι εργαστηριακές δοκιμές πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του οργανισμού με εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και σε αντιστοιχία με τους κανόνες και τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΝΑΛ ελέγχει και επαληθεύει την ποιότητα των κουφωμάτων αλουμινίου, εξετάζει το ποσοστό αεροδιαπερατότητας, υδατοστεγανότητας και αντοχής στην ανεμοπίεση. Ακόμα παρέχει πιστοποιητικό δοκιμών που έχει την ίδια ισχύ με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος από τον συγκεκριμένο οργανισμό είναι απαραίτητος για την απόκτηση της ειδικής σήμανσης ‘’CE’’

 

Συστηματα υψηλης ασφαλειας

Τα προϊόντα της EPAL μπορούν να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή θερμική μόνωση και ηχομόνωση αλλά το σημαντικότερο να διασφαλίσουν και την ασφάλεια του χώρου σας.

Τμημα Πωλησεων

Το τμήμα πωλήσεων της EPAL θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Τηλ.: +30 2310 456 719
Φαξ: +30 2310 452 160
e-mail: info@epal.gr

Νεα προϊοντα

H EPAL αυξάνοντας την συλλογή των προϊόντων της προσφέρει έξυπνες λύσεις & συνδυασμούς από PVC, ξύλο και αλουμίνιο καλύπτοντας τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της.